IMG-2

Всеки, който посети Централна гара София до 18 януари 2018 г., ще може да разгледа „Изложба на близкото минало“, чието мото е „Нещата се променят“. Тя включва десет експоната, символизиращи промяната в различни сектори на развитие на България за последните 10 години: свобода на движението, роуминг, инфраструктура, природозащита, образование, защита на потребителите, здравеопазване, енергия, култура и храни.

Изложбата е организирана от Представителството на Европейската комисия в България и е отворена за разглеждане от всички и по всяко време. Намира се близо до централния вход в залата на приземния етаж на гарата.

Някои от експонатите са изцяло илюстративни и напомнят за времето, когато не можехме да пътуваме толкова свободно в Европа например, a производителите не бяха длъжни да изписват цялото съдържание на продуктите на етикета. Други експонати са интерактивни и помагат на хората да се запознаят с част от правата си като потребители в ЕС или пък да чуят интересна история на някои от българските студенти, завършили програмата за обучение на ЕС „Еразъм+”.

Отдел “Преса и медии”

Представителство на ЕК в България

Източник: Европейска комисия