Австрийско председателство на Съвета на ЕС

На 5 юли 2018 г. от 15:00 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата в София ще се проведе дискусията на тема „ЕС през 2018: Австрийските приоритети и българските постижения“.

Традиционната за всяко ротационно председателство на ЕС дискусия относно новите приоритети на Съвета на ЕС се организира от Представителството на Европейската комисия в България, ПанЕвропа България, Посолство на Австрия в България, Фондация „Конрад Аденауер“ и Дипломатически институт към Министерство на външните работи. Тя ще събере представители на правителствения, неправителствения, академичния и бизнес сектор, както и журналисти.

Събитието ще бъде открито от президента на ПанЕвропа България г-жа Гергана Паси, ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев и ръководителя на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в България г-н Торстен Гайслер.

В рамките на дискусията постигнатите резултати по време на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат представени от министъра за Българското председателство г-жа Лиляна Павлова. Приоритетите на Австрия, която от 1 юли 2018 г. поема председателския пост ще бъдат представени от посланика на Австрия в България Н.Пр. Роланд Хаузер.

Предварителната регистрация е задължителна.