Резултат с изображение за пловдив 2019

След успешното пилотно издание на фестивала за градски игри през 2017 г. – Тютюневия град. Генезис! – Пловдив още веднъж ще се превърне в емоционален и забавен притегателен център.

Тазгодишното издание ще бъде под мотото Машина на времето и ще се проведе между 16 и 18 ноември 2018 г. в и около Тютюневия град. Концепцията на събитието развива обществената и социална програма на Пловдив 2019 и продължава тематичното партньорството с Матера – Европейска столица на културата 2019, с които работим за представяне и обогатяване на градските игри като метод и активна стратегия за обживяване, облагородяване и привнасяне на ново съдържание в изоставени градски зони.

Амбицията ни е и да стимулираме все по-осезаемото развитие на общността на дизайнерите на градски игри и творческите експерименти в публична среда, като по този начин разнообразяваме културната програма на 2019 и представяме още една посока за развитие на наследството от инициативата Европейска столица на културата.

По-малко от две седмици ни делят от втория уикенд за #ГрадскиИгри в Тютюневият град / Tobacco City  Запазете си 16, 17 и 18 ноември 2018 г. #Заедно сме с Българско Имане #MinimeDifferenze #FreeIceCream #IdaToft #CopenhagenGames #Play:Vienna #Matteo Uguzzoni#Matera2019 #трансформиране #Пловдив2019 #МашинаНаВремето

 

Източник: Пловдив 2019