ADATA AiR е резидентна програма, насочена към артисти от Европа, на които е предоставена възможност за творчески престой в гр. Пловдив – в контекста на програмата ЕСК 2019. Проектът е иницииран с цел да предостави условия за диалог и обмен между местната артистична среда в Пловдив и гостуващите артисти, архитекти, дизайнери и др. По време на престоя си резидентите на ADATA AiR ще имат възможност да разработват нови проекти и да взаимодействат с местните общности и многопластовата културна среда на града. Артистите, гостуващи в Пловдив през пролетта на 2018 г., са тук, за да работят по свои художествени проекти, свързани с природата и архитектурното културно наследство в Пловдив.

СРЕЩА #13

Срещата с резидентния артист по програма ADATA AiR Исабел Флорес е на 8 ноември 2018 г., от 18.10 ч., в Comma (ул. „Загреб“ в Капана – квартал на творческите артисти). Исабел ще ни разкаже накратко за артистичната си практика и предложението, което разработва – за неговата реализация тя разчита на включването на ученици от Нaционалната художествена гимназия „Цанко Лавренов”.

Исабел Флорес е визуален артист от Испания. В работата си тя използва средствата на живописта и инсталацията, като проучва употребата на орнаменти в съвременната живопис. Фокусира се в създаването на връзки между обект,
архитектурно пространство, геометрия и орнамент, проследявайки паралелелно еволюционни процеси, свързани с културни практики и употребата на декорации. Повече за Исабел –  www.isabelflores.euwww.instagram.com/isabelflores.art.

По време на престоя си в Пловдив Исабел Флорес проучва използването на някои характерни орнаменти в града и това как различните епохи са наслоени и си влияят една на друга. Тя проследява връзката между този процес, околната среда и жителите на Пловдив – като конкретните резултати от работния си процес в Пловдив, както и възможността за включване в него, Исабел Флорес ще представи по-задълбочено именно по време на предстоящата среща.

Подробна програма и маршрута на артистите по часове и локации може да откриете на страницата на събитието във фейсбук страницата ни, представяща програмата Adata AiR.


ADATA AiR е проект на Фондация „Пловдив 2019“, реализиран в партньорство с Гьоте-институт България и Полски институт в София. Подробности може да откриете страницата на Adata AiR във фейсбук – www.facebook.com.

 

Източник: Пловдив 2019