Наградата за тримата най-добре представили се студенти е посещение на Европейския парламент в Брюксел през месец април 2019 г. Камера заснема пленарно заседание на ЕП в Страсбург

Целта на конкурса е студентите да покажат своята визия за настоящето и бъдещето на Европа в контекста на предстоящите европейски избори и на дебатите за посоката на развитие на Европейския съюз. От участниците очакваме да проявят въображение и оригиналност в идеите, подхода и заснемането на видеоклиповете. Те трябва да имат ясни послания и да покажат съдържателна дълбочина, без да са съпроводени с придружаващ текст. Няма ограничение за вида на използваната техника, жанровете и изразните средства.

Видеоклиповете трябва да са с продължителност до 1 минута, във формат AVIMPили MOV. Поради големия размер на файловете не ги прикачвайте директно към писмото, а използвайте облачна услуга по избор (Google Drive, Dox.bg, WeTransfer и пр.) и изпратете линк за сваляне на файла. Заявките за участие заедно с връзките за сваляне трябва да бъдат изпратени на имейл rckovachev@uni-sofia.bg до 28 февруари 2019 г. С изпращането на видеоклип всеки участник се съгласява с настоящите правила и предоставя на организаторите на конкурса правата за ползване на видеоклипа с разрешение да го съкращава, да добавя надписи, да го публикува на интернет страницата си и в профилите си във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 11 март 2019 г. от 10.00 ч. в зала 29 във Факултета по журналистика и масова комуникация (ул. „Московска“ 49) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Наградата за тримата най-добре представили се студенти е посещение на Европейския парламент в Брюксел през месец април 2019 г. По време на посещението си студентите ще имат възможност да видят отблизо заснемането на предаванията на БНТ „Референдум“ и „#Eвропа“, както и да участват в журналистически семинар.