Ученици от Френска езикова гимназия ”Антоан дьо Сент –Екзюпери”, град Пловдив, представиха България в Европейския парламент в Брюксел

>

Двадесет и седем ученици от Френска езикова гимназия ”Антоан дьо Сент–Екзюпери”, град Пловдив, младши посланици на Европейския парламент за България, участваха в семинар на тема: ”Бъдещето на Европа” в ЕП в Брюксел.
Младежи от Франция, Испания и България разискваха проблеми от три сфери, насочени към търсене на решения, свързани с климатичните промени, как да се противопоставим на манипулацията на информация и как да бъдeм дигитално компетентни.
Учениците работиха по групи и имаха възможността да представят своите предложения пред българския евродепутат–госпожа Ева Майдел и френския евродепутат–госпожа Франсоас Гросет.
Участниците от всички групи смело заявиха предложенията си, насочени към отваряне на работни позиции, чрез които да се контролират фалшивите новини; създаване на обективен сайт, в който да се посочват фалшивите и обективните новини и други. Учениците настояват също да се налагат санкции в случай на изопачаване на информация, както и да се издават сертификати за дигитална компетентност.
„Гласът на младите се чува все по-силно в Брюксел”- сподели г-жа Майдел.

New Picture1 New Picture2 New Picture3