ВИДЕО ДИСКУСИЯ “АЗ ИЗБИРАМ ЕВРОПА”

>

20190515_152331На 15 май ученици от ПГАСГ “Арх. Камен Петков” – Пловдив, заедно с младежи от ЕГ “Пловдив”, ФЕГ “Антоан дьо Сент-Екзюпери”, Национална Търговска Гимназия – Пловдив и гимназии от Пазарджик и Велинград, взеха участие във видеодискусия “Аз избирам Европа”.

Събитието бе организирано съвместно от Европейските Информационни Центрове “Европа Директно” в Пловдив, Бургас и Благоевград и в него участваха още ученици от Бургас и Благоевград.

Специален гост-лектор бе г-н Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България.


По време на форума, младежите бяха запознати в детайли с ежедневните политики на Европейския парламент и им бе разяснена ролята на институцията в процеса на вземане на решения. 


Господин Стойчев бе така любезен да беседва посредством видеовръзка с млади хора, гостуващи в трите посетителски центрове в Пловдив, Бургас и Благоевград. Темите, които те обсъдиха, бяха свързани с бъдещето на Европейския съюз, неговата защита и външна политика. Дискутирани бяха проблемите с излизането на Великобритания от Съюза и новата ситуация при кандидатстване в британски университети, както и редица други въпроси, засягащи младите хора.

Снимки от проведената видео дискусия можете да разгледате ТУК.