Коронавирусът може да достигне до тежки последици в Африка и ЕС е необходим, за да окаже помощ, като препоръча председателя на парламентарната комисия по развитие Томас Тобе.

COVID-19: Помощ за други страници 
   
Помощ на ЕС за трети страни за справяне с COVID-19 вечерта е на път

Най-ниско ниско ниво на активна работа, за да може да се представи това в борбата срещу коронавируса и да намалим отрицателните случаи след икономическите икономики. Епидемията наистина засяга не само Европа. Много разработени се страници са много забележими от гледна точка на съвременните системи за здравословно използване. В решение  от 17 април  Парламентът призовава за международно действие и солидарност, какъвто и за укрепване на програмите на ООН, специално за Световната здравна организация.

Глобален отговор на ЕС

ЕС обяви на 8 април финансова помощ от над 20 милиарда. евро (пакет ” Екип Европа “) за най-откритите страни, по отношение на тези от Африка и съседни страници на ЕС. Повече от парите идват от  всичките програми и фондове , като сега те ще се насочат за борба с епидемията и след това от нея.

Парламентът  използва  усилията за глобален отговор от ЕС. Депутатите са включени в призиви на Международния валутен фонд и Световната банка за  спиране на необходимите плащания  от развитите се страници.

Научете повече за подхода на ЕС 

В момента, в който епидемията е развита в Африка (всички останали две страници вече са регистрирани потребители), разговаряйки за това, че трябва да се изберем на ЕС с председател на парламентарната комисия по развитие  Томас Тобе  (ЕНП, Швеция).

20200421PHT77507-cl   
Интервю с Томас Тобе

Правилата на ЕС достатъчно, за да помогнете на други страници в борбата с коронавируса ?

Да и не. Да, ние се различаваме от “Екип Европа”, разпределение на 20 милиарда. евро, но трябва да направим така, че трябва да увеличите усилията си, трябва да имате нужда от нови свежи пари.

Като европейски съюз ние трябва да се съгласуваме и да направим необходимото, за да постигнем действително да искаме да се нуждаем. Много е вероятно да не се регистрират всички потребители в много от представените в Африка, трябва да се стараят много бързо.

Смятате ли, че имате проблеми в нашите страници, които можете да ни кажете да намалите вниманието си за ситуацията в Африка?

Не. Мисля, че всички разбират, че в това представяне сме се намирали. Пандемията не признава граници и трябва да постигнем идвах навсякъде. Доста ясно е, че се представя в Африка е много голямо, тъй като има повече забележими хора, програмите за здравеопазване не са достатъчно добри на много страници, няма достатъчно болнични легла.

В нашата солидарност трябва да направим всичко, за да спасим човешките животни. Това е също и европейски интерес, тъй като не търся втора и трета вълна от епидемията да постигне Европа от съседни страници.

В началото на Комисията Комисията публикува нова стратегия за отношенията на ЕС с Африка. Актуализирана ли е всичко повече в контекста на кризата с коронавируса?

Мисля, че е много актуална, тъй като се намирате от стъклата, трябва да създадете нова връзка с Африка, в която да сложим край на отношенията донор-получател на средства. Имайте предвид, че ще видите много от Африка по-скоро като партньори. Икономически е останал резултат от коронавируса, който е знам за тази нова стратегия.

Най-важното нещо в момента е да направим реалност това ново партньорство. Надявам се да срещнем на върха между ЕС и Афика през октомври. В парламента подготвяме позицията по стратегията.

Научете какъв производител е  ЕС за борба с кризата с коронавируса .