DSCN0465

На 12 април 2017 г. в Дома на „Науката и техниката” в гр. Пловдив се проведе дискусионна среща със студенти от Технически университет на града. Инициатор за срещата бе д-р Вълко Станев – ръководител на Информационна точка на „Европа директно” – Пловдив в град Карлово.

В началото на срещата се презентираха  услугите, които мрежата от информационни центрове „Европа директно” предоставя на европейските граждани в България. Представиха се идеите и сценариите, които са заложени в Бялата книга за бъдещето на Европа и се откри дискусия по възможното ни бъдещо европейско развитие. Младите хора споделиха становища за необходимостта от присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство и приемането ни в евро зоната на Европа.

Като бъдещи специалисти в сферата на транспорта, д-р Станев представи пред младежите единните европейски стандарти за безопасност в железопътния транспорт и помощта, която страната ни получава за приближаване качеството на ЖП транспорта ни към европейските изисквания.

За да разгледате снимки от провелото се събитие посетете Галерията на сайта ни.