Резултат с изображение за жан клод юнкер реч

НА ЖИВО в Дома на Европа, София, сряда, 13 септември 2017 г., 10:00 ч.

На 13 септември 2017 г., сряда, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе годишната си реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

Представителството на Европейската комисия в България организира предаване на живо на речта в Дома на Европа в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10:00 ч. Осигурен е превод на български. Събитието е с предварителна регистрация. Молим желаещите да присъстват да се регистрират през следния линк: http://bit.ly/SOTEU2017

Очаква се основни място в речта на председателя Юнкер да имат въпроси като миграцията, икономическия растеж и Брекзит – теми, които засягат всички европейски граждани и определят в каква посока ще поеме Европейският съюз в близкото бъдеще, и които добиват особена тежест в контекста на публикуваната през март Бяла книга за бъдещето на Европа и петте сценария за развитието на Съюза.

Прякото излъчване в Дома на Европа на изказването на председателя на ЕК ще бъде последвано от дискусия по основните акценти от речта с участието на Ръководителя на Представителството на ЕК в България г-н Огнян Златев, проф. Ингрид Шикова, преподавател по политики на ЕС в СУ ‘Св. Климент Охридски’ и г-жа Гергана Паси, председател на ПанЕвропа – България.

Речта на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер ще се предава на живо и по БНТ2 (с превод на български), както и по сателитния канал на Европейския съюз EbS. Можете да я проследите и в интернет на следния линк: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

Хаштагът, с който можете да следите дискусията в социалните мрежи е #SOTEU.

 

Отдел “Преса и медии”

Представителство на ЕК в България

Телефон 02/933 52 52

Източник: Европейска комисия