21552115_1907366126147392_7282462314410398174_o

След две вълнуващи нощи вече трети ден в Малката базилика на гр. Пловдив продължава изложбата „Наследството на Римските договори за днешна Европа”. Тук пловдивчани и гости на града могат да се запознаят чрез фотоси и текстови обяснения със зараждането на идеята за обединена Европа и първоначалните стъпки в икономическата и политическа интеграция на първите европейски държави, основали Европейската икономическа общност. Началото на официалните дейности на основните европейски институции и техните правомощия. Създаването на Единния пазар и Икономически паричен съюз след договора от Маастрийхт и факти за социалните измерения и европейското гражданство.

Изложбата представя пред хилядното гражданство разширяването на Европейската икономическа общност и Европейския съюз, ролята за запазването на мира на Стария континент и развитието на света в глобален мащаб. Отделено е място и за бъдещите предизвикателства пред развитието Европа.

На изградения щанд от Информационен център „Европа директно – Пловдив” всеки гост на изложбата има възможност да получи и множество информационни материали за Европа и европейското ни гражданство. Както и  да се запознае с една от най – интересните програми на Европейския съюз – Европейски корпус за солидарност.

За да разгледате снимки от провелото си събитие посетете Галерията на сайта ни.