DSCN1708

 

На 3 номври 2017 година „Европа директно“- Пловдив взе участие в информационно събитие по проект „Българското председателство на Съвета на ЕС в Европейската година на културното наследство 2018 към предстоящото домакинство на гр. Пловдив за европейска столица на културата през 2019г.“  проведено в град Хисаря, хотел „Хисар“.

Целта на събитието бе да се презентират бъдещите проекти и очаквания свързани с председателството на Съвета на ЕС и Пловдив 2019 година.

Приветствия към присъстващите поднесоха областния управител на област Пловдив – г-н Здравко Димитров, кмета на община Хисаря – инж. Пенка Дойкова и министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 – г-жа Лиляна Павлова.

Презентатори бяха г-н Красимир Лойков от „Европа директно“- Пловдив и Център „Образование за деморкация“, който презентира Европейската година на културното наследство, доц.д-р Красимира Кръстанова и доц.д-р Меглена Златкова от ПУ „Паисий Хилендарски“ , които също коментираха темата за културното наследство, но в спектъра на регионалните оптики. Свой представител имаха и „Пловдив 2019“ – Елица Василева, която очерта пътя към Пловдив 2019.

Сред презентаторите беше и самата г-жа Павлова, която говори за председателството, което започва от 01 януари 2018 година и най –важните аспекти от него за България.

За да разгледате снимки от провелото се събитие посетете Галерията на сайта ни.