Еразъм + – Виж света от близо

>

20170509_103952

На 9 май 2017 година от 10:30 часа в 7 аудитория, ректорат на ПУ „Паисий Хилендарски“ се проведе събитие за осведомяване на младите хора от Пловдив относно програмата “Еразъм +”.

По време на събитието програмата бе представена от Елена Златева, доброволец в Европейски информационен център “Европа Директно” – Пловдив. Тя обясни на събралите се студенти какво представлява “Еразъм +” и как могат да вземат участие в нея.

“Програмата “Еразъм+” е едно приключение, което ще ви бъде от полза за автобиографията Ви, ще можете да подобрите комуникационните си умения и да натрупате полезен опит, който през последните години се цени от работодателите.”

Бекир Челик от “Обединени млади граждани” представи своя личен опит от включването си по програмата, както и факта, че тя го е вдъхновила да създаде своята неправителствена организация, с която да кандидатства по ключови дейности от новия програмен период. Той представи на младите хора различни източници, чрез които могат да си търсят организации за участие в обмен и ги насочи към сайта на Европейската комисия в секцията за “Еразъм +”, за да могат да се запознаят по  обстойно с условията за кандидатстване.

Организатори на събитието са: Факултет по икономически и социални науки към ПУ “Паисий Хилендарски”, заедно с Europe Direct Plovdiv и Обединени Млади Граждани.