„Моят дом на европейската история“: какво е Европа лично за Вас

>

cacacacrcr

Открийте нашата страница „Моят дом на европейската история“ – виртуална библиотека на свидетелства за личната ни връзка с миналото и настоящето на Европа.

Какво означава да бъдеш европеец? Това е въпрос, който касае не само големите лидери: всички ние сме част от нашето време и имаме роля в съхраняването на общата ни идентичност. Затова прегледайте своите снимки, видеоклипове и аудиофайлове и споделете подходящите на нашата страница „Моят дом на европейската история“.

Страницата Ви дава възможност да споделите своите спомени и истории за Европа. Те могат да включват лични наблюдения за това какво е да си европеец или свидетелства за това как големи исторически събития са се отразили лично на Вас или на Ваши близки.

Сайтът е интерактивен и имате възможност да разгледате това, което е публикувано от другите хора от цяла Европа. Можете да търсите из множестовото истории по период, място или по тема.

Благодарение на сътрудничеството с френско-германския телевизионен канал ARTE, са достъпни във видео формат и речи на известни хора като Мартин Лутер Кинг, Уинстън Чърчил и Долорес Ибарури.

Ние сме историята – открийте различните гледни точки към нея на http://my-european-history.ep.eu/!