Гледайте на живо: Комисар Йотингер стартира конференция на високо равнище във връзка със следващата многогодишна финансова рамка

>

logo_ce-bg-rvb-hr

Европейският комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер стартира конференция на високо равнище на тема „Да оформим нашето бъдеще — Изграждане на следващата многогодишна финансова рамка (МФР)“. Събитието се домакинства от Европейския център за политическа стратегия (EPSC) — вътрешния мозъчен тръст на Комисията на 8 и 9 януари в Брюксел.

Тази конференция дава началото на последния етап от подготовката за следващата многогодишна финансова рамка, преди неформалната среща на държавните и правителствените ръководители през февруари и предложението на Комисията, което ще бъде представено през май 2018 г.

Пълната програма и списъкът на високопоставените участници, сред които са Жан-Клод Юнкер, председател на Европейската комисия, Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, и Корина Крецу, комисар по въпросите на регионалната политика, можете да откриете тук.

Събитието ще бъде предавано на живо на сайта на аудиовизуалната служба на Европейската комисия днесот 16:00 часа българско време.

Отдел “Преса и медии”

Представителство на ЕК в България

Източник: Европейска комисия