Pld2019Искате ли да се  сдобиете с нови творчески умения , да създавате артистични събития в публично пространство или да организирате празненства във вашата общност?

Може да сте се изучавали изкуство … може да се занимавате и в момента с изкуства, занаяти и културни дейности или да имате желание да получите нови умения . Може да сте учител, художник, майка, учен, активист, доброволец – всички сте добре дошли!

Това обучение цели да обедини местните хора на Пловдив с международни творци, които заедно да изследват нови партисипаторски практики и да почетат доброволчеството.  Методът е „учене чрез правене“, а вие ще споделите своите умения с други хора от Европа, както професионалисти, така и непрофесионалисти. Каним специално и доброволци, които могат да се запишат в СКЛАД, ул. Екзарх Йосиф 16

Творците – практици ще изследват връзката между изкуството, общността и културата по нови начини – ще работят в публично пространство и ще осъществят финално събитие, посветено на 5 декември – Международния ден на доброволеца, подкрепени от Уолк Дъ Планк (от Великобритания).

Обучението ще се проведе основно на английски език, но не се притеснявайте, ще има преводач.

Моля, регистрирайте се за участие на rsvp@plovdiv2019.eu

Краен срок за регистрация : 18 Ноември 2019 г.

С подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз, Пловдив 2019, Нови Сад 2021, Ковънтри  – Град на културата 2021, Каунас 2022 и УниТ-Грац.