Посещение на заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в България, 2 юни 2017 г.

>

Валдис ДомбровскисЗаместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, ще посети България на 2 юни 2017 г. (петък).

Валдис Домбровскис ще се срещне с президента на България Румен Радев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера Екатерина Захариева, министъра на финансите Владимир Горанов, както и с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Предвидена е и среща с управителя на Българската народна банка Димитър Радев.

В рамките на своето посещение Валдис Домбровскис ще представи специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017, публикувани на 22 май т.г.

Конференцията се организира от Представителството на Европейската комисия на 2 юни 2017 г. от 9:00 часа в София Хотел Балкан, зала “Роял 3”.

В дискусията на високо равнище ще вземат участие и Владислав Горанов, министър на финансите, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, както и Ищван Пал Секели, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси” на ЕК и Стефан Улсон, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на ЕК.

След дискусията в два последователни модула ще бъдат представени препоръките на Комисията, отнасяща се до финансовия сектор, пазара на труда, социалните политики, образованието и здравеопазването.

Препоръките на Европейската комисия се публикуват ежегодно в рамките на Европейския семестър. Те се основават на доклада за България, публикуван по-рано тази година, програмата за конвергенция и Националната програма за реформи, както и на резултатите от диалога на Европейската комисия с държавата членка.

ПРОГРАМА – ПРЕДСТАВЯНЕ НА СПЕЦИФИЧНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕПОРЪКИ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЕМЕСТЪР 2017_02.06.2017

Моля представителите на медиите да се регистрират за участие в конференцията на предоставения линк: Регистрация за събитието

Източник: Представителство на Европейската комисия в България